Wat houden de sessies in?
1. Wat te doen bij een hoge auditdruk?
Als organisatie krijgt u te maken met verschillende audits, zowel interne als externe audits. Tijdens deze sessie gaan we in op de hoger wordende auditdruk. Hoe kunt u hier het beste mee omgaan als kwaliteitsmedewerker? Wat is te combineren, hoe houd u uw processen in de gaten en hoe blijft de gehele organisatie betrokken bij het kwaliteitsproces.
2. Hoe gaan organisaties om met NC’s?
Wat zijn de meest voorkomende auditbevindingen in ISO 9001, en hoe gaan zowel de organisaties als auditoren hiermee om? Wanneer is een bevinding ook echt een non-conformiteit, waar baseert de auditor dat eigenlijk op? Tijdens deze sessie wordt stilgestaan bij de meest voorkomende non-conformiteiten en hoe organisaties hiermee omgaan en wat de juiste wijze is om deze op te pakken en terug te rapporteren.
3. Een goed auditinterview, hoe doe je dat?
De kwaliteit van de audit staat en valt met de kwaliteit van de vragen. Een auditor moet met zijn of haar vragen de regie over het gesprek houden, maar ook zoveel mogelijk informatie vergaren. Omdat een auditor altijd in andermans proces audit is zij/hij nooit de materiedeskundige, die zit aan de andere kant van de tafel. Maar hoe voert u een onafhankelijk gesprek, en hoe stelt u de juiste vragen? Tijdens deze sessie geven we handvaten waar u op kunt letten tijdens de audit.
4. Implementatie van de Cybersecuritywet in Voedselveiligheid, Zorg en Industrie
De cybersecuritywet wordt half 2025 ook verplicht voor veel bedrijven in deze sectoren. Maar hoe gaat u voldoen aan deze nieuwe eisen binnen uw bedrijfsvoering? Tijdens deze sessie duiken we in de kern van NIS2. We onthullen wat NIS2 concreet betekent voor uw organisatie en geven tips over de meest effectieve respons en aanpak. Bovendien komt u te weten hoe ISO/IEC 27001 u kan helpen om te voldoen aan deze nieuwe cybersecuritywetgeving.